Ronde courgette gevuld met tonijn
07/04/2020
VOEDINGSWAARDE
Portie 1 gevulde courgette
Energie (kcal) 195
Vetten (g) 6,2
Waarvan verzadigd (g) 0,5
Koolhydraten (g) 11,5
Vezels (g) 2,0
Waarvan suikers (g) 6,7
Eiwitten (g) 22,9
INGREDIËNTEN (voor 4 porties)
- 4 courgette bollen
- 150g tonijn in eigen nat (2 blikken of 1 groot blik)
- 300g magere platte kaas
- 1 eetl. kappertjes
- 2 eetl. olijfolie
- 6 ontpitte zwarte olijven (gehalveerd)
- Handje verse munt
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 140gr bevroren doperwten
- 2 theel. tamari soy sauce (reduced salt)
- sap van 1/2 citroen
- Peper & zout
METHODE
- Verwarm de over voor op 180°C.
- Snij het hoedje van de courgette af (maar gooi deze niet weg) en hol de courgettes uit m.b.v. een kleine lepel.
- Vermeng in een grote kom de volgende ingrediënten: tonijn (uitgelekt en afgespoeld), magere platte kaas, olijfolie, zwarte olijven, erwtjes, tamari saus en peper & zout.
- Snij de sjalot en look in kleine stukjes en bak deze aan in een pan op een laag vuur.
- Voeg het tonijnmengsel toe aan de sjalot en look en bak al roerend het geheel aan.
- Voeg op het einde de gehalveerde olijven, kappers en versnipperde munt toe en laat nog wat sudderen (voeg indien nodig nog wat peper & zout toe).
- Vul de courgette-bollen met de tonijnvulling, hoedje ervoer, besprenkel met olijfolie en plaats in de oven gedurende circa 30min of tot je met een vork gemakkelijk door je courgette kunt prikken.
- Haal het uit de oven, plaats het eventueel op een bedje van quinoa en besprenkel met wat vers geperst citroensap.
Gerecht gemaakt door:
Naomi Dujardin
Gewichtsconsulente - gezondheidscoach