Ronde courgette gevuld met tonijn

07/04/2020

VOEDINGSWAARDE

Portie                                         1 gevulde courgette

Energie (kcal)                           195

Vetten (g)                                  6,2

    Waarvan verzadigd (g)       0,5

Koolhydraten (g)                      11,5

    Vezels (g)                              2,0

    Waarvan suikers (g)            6,7

Eiwitten (g)                               22,9

INGREDIËNTEN (voor 4 porties)

  •  4 courgette bollen
  •  150g tonijn in eigen nat (2 blikken of 1 groot blik)
  •  300g magere platte kaas
  •  1 eetl. kappertjes
  •  2 eetl. olijfolie
  •  6 ontpitte zwarte olijven (gehalveerd)
  •  Handje verse munt
  •  1 sjalot
  •  1 teentje look
  •  140gr bevroren doperwten
  •  2 theel. tamari soy sauce (reduced salt)
  •  sap van 1/2 citroen
  •  Peper & zout

METHODE

  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Snij het hoedje van de courgette af (maar gooi deze niet weg) en hol de courgettes uit m.b.v. een kleine lepel.
  3. Vermeng in een grote kom de volgende ingrediënten: tonijn (uitgelekt en afgespoeld), magere platte kaas, olijfolie, zwarte olijven, erwtjes, tamari saus en peper & zout.
  4. Snij de sjalot en look in kleine stukjes en bak deze aan in een pan op een laag vuur.
  5. Voeg het tonijnmengsel toe aan de sjalot en look en bak al roerend het geheel aan.
  6. Voeg op het einde de gehalveerde olijven, kappers en versnipperde munt toe en laat nog wat sudderen (voeg indien nodig nog wat peper & zout toe).
  7. Vul de courgette-bollen met de tonijnvulling, hoedje ervoer, besprenkel met olijfolie en plaats in de oven gedurende circa 30min of tot je met een vork gemakkelijk door je courgette kunt prikken.
  8. Haal het uit de oven, plaats het eventueel op een bedje van quinoa en besprenkel met wat vers geperst citroensap.

Gerecht gemaakt door: 

Naomi Dujardin

Gewichtsconsulente - gezondheidscoach

http://www.livehealthynaomi.com/