Wilde zalm met linzen
21/08/2018
VOEDINGSWAARDE
Portie 1 portie (100g)
Energie (kcal) 427
Vetten (g) 22,5
Waarvan verzadigd (g) 4,9
Koolhydraten (g) 47,4
Vezels (g) 9,7
Waarvan suikers (g) 6,0
Eiwitten (g) 37,9
INGREDIËNTEN (voor 4 porties)
- 400 gr wilde zalmfilet
- 480gr gekookte bio groene linzen (= ongeveer 120gr droge linzen)
- 1 eetlepel venkel zaad
- steranijs
- 1 eetlepel bruine rijstazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 courgette
- 4 wortels (gele, paarse en oranje)
- 1 teentje look
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- Peper & zout
METHODE
- Laat de linzen gedurende 3 uur weken in warm water met het sap van een 1/2 citroen.
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Plaats je zalm in een ovenschotel.
- Giet er de olijfolie en bruine rijstazijn over en besprenkel de zalm filets met venkelzaad, peper, zout en plaats er wat steranijs bovenop.
- Bedek je ovenschotel met aluminiumfolie en plaats het in de oven gedurende 25 min.
- Maak ondertussen je groenten schoon.
- Snij de courgette in kleine stukjes, schil de wortels, snij deze in dunne schijfjes en pers je look.
- Bereid je groenten in een wok met wat sesamolie (zodat ze nog lekker krokant blijven). Eens gereed, zet je vuur uit en plaats een deksel erover zodat ze warm blijven.
- Giet en spoel de linzen af met koud water.
- Neem 3 volumes water per volume linzen en breng het langzaam aan de kook tot het water door de linzen helemaal geabsorbeerd is.
- Haal de vis uit de oven. Dresseer je bord met de linzen en groentjes en plaats er de zalm bovenop.
- Voeg eventueel nog extra peper & zout toe en Geniet!
Gerecht gemaakt door:
Naomi Dujardin
Gewichtsconsulente - gezondheidscoach