Wilde zalm met linzen

21/08/2018

VOEDINGSWAARDE

Portie                                         1 portie (100g)

Energie (kcal)                           427

Vetten (g)                                  22,5

    Waarvan verzadigd (g)       4,9

Koolhydraten (g)                      47,4

    Vezels (g)                              9,7

    Waarvan suikers (g)            6,0

Eiwitten (g)                               37,9

INGREDIËNTEN (voor 4 porties)

  •  400 gr wilde zalmfilet
  •  480gr gekookte bio groene linzen (= ongeveer 120gr droge linzen)
  •  1 eetlepel venkel zaad
  •  steranijs
  •  1 eetlepel bruine rijstazijn
  •  1 eetlepel olijfolie
  •  1 courgette
  •  4 wortels (gele, paarse en oranje)
  •  1 teentje look
  •  1 eetlepel geroosterde sesamolie
  •  Peper & zout

METHODE

  1.  Laat de linzen gedurende 3 uur weken in warm water met het sap van een 1/2 citroen.
  2.  Verwarm je oven voor op 180°C.
  3.  Plaats je zalm in een ovenschotel.
  4.  Giet er de olijfolie en bruine rijstazijn over en besprenkel de zalm filets met venkelzaad, peper, zout en plaats er wat steranijs bovenop.
  5.  Bedek je ovenschotel met aluminiumfolie en plaats het in de oven gedurende 25 min.
  6.  Maak ondertussen je groenten schoon.
  7.  Snij de courgette in kleine stukjes, schil de wortels, snij deze in dunne schijfjes en pers je look.
  8.  Bereid je groenten in een wok met wat sesamolie (zodat ze nog lekker krokant blijven). Eens gereed, zet je vuur uit en plaats een deksel erover zodat ze warm blijven.
  9.  Giet en spoel de linzen af met koud water.
  10.  Neem 3 volumes water per volume linzen en breng het langzaam aan de kook tot het water door de linzen helemaal geabsorbeerd is.
  11.  Haal de vis uit de oven. Dresseer je bord met de linzen en groentjes en plaats er de zalm bovenop.
  12.  Voeg eventueel nog extra peper & zout toe en Geniet!

Gerecht gemaakt door: 

Naomi Dujardin

Gewichtsconsulente - gezondheidscoach

http://www.livehealthynaomi.com/