Gemarineerde kip-curry

26/01/2018

VOEDINGSWAARDE

Portie                                         1 portie (135g)

Energie (kcal)                           281

Vetten (g)                                  11,7

    Waarvan verzadigd (g)       1,3

Koolhydraten (g)                      7,7

    Vezels (g)                              1,1

    Waarvan suikers (g)            3,2

Eiwitten (g)                               35,9

INGREDIËNTEN (voor 4 porties)

  •  3 kippenfilets (540gr)
  •  250gr magere kwark
  •  10gr verse kurkuma
  •  10gr verse gember
  •  2 teentjes look
  •  1 theelepel cayennepeper
  •  1 theelepel gele curry poeder
  •  1 theelepel gemalen komijn
  •  3 eetlepels olijfolie
  •  zout

METHODE

  1.  Indien mogelijk, marineer de kip de avond voordien.
  2.  Snij de kip in grove stukken en breng het over in een vershouddoos.
  3.  Pers de look, gember en kurkuma d.m.v. een lookperser boven de kip uit.
  4.  Voeg de kwark, cayennepeper, currypoeder, komijn, olijfolie en zout toe aan de kip en meng alles goed     door elkaar.
  5.  Sluit de vershouddoos af en laat de kip marineren.
  6.  Verwarm je oven voor op 180°C.
  7.  Breng de kip over in een braadzak. Sluit de braadzak af zoals aangeduid op de verpakking en plaats in de oven gedurende 30min.
  8.  Haal het uit de oven. Uit de braadzak en klaar!
  9.  Bereid je sla'tje naar believen. Leg er de gemarineerde kip over en geniet!

TIP

Gebruik een braadzak voor het behouden van de natuurlijke smaak, vitaminen en voedingsstoffen. Kruiden en specerijen zijn op deze manier intenser en ideaal voor dieetvoeding.

Gerecht gemaakt door: 

Naomi Dujardin

Gewichtsconsulente - gezondheidscoach

http://www.livehealthynaomi.com/