VOEDINGSADVIES

'Good nutrition is good health'

Naast een individueel trainingsprogramma is een goed en evenwichtig voedingspatroon essentieel voor het behalen van een optimaal resultaat. In onze aanpak zijn we dan ook kritisch ingesteld en hechten we veel belang aan een evidence-based standpunt op hetgeen we jou adviseren.

'all foods can fit into a healthful eating style'

Een screening van je levensstijl, eetgedrag en trainingservaring maakt het voor ons mogelijk om een kwaliteitsvol voedingsplan neer te zetten, dat in lijn is met de dingen die je graag eet. Het beste dieet is in de eerste plaats het dieet dat je vol kan houden! 

In ons voedingsadvies kiezen we voor een eetpatroon met voldoende eiwitten, essentiële vetten en een koolhydraatinname die afgestemd wordt op je fysieke activiteiten doorheen de dag. Standaard advies zoals suikers mijden is dus vrij kort door de bocht aangezien iedere persoon andere noden heeft. 

Daarnaast zorgen we ervoor dat de dagelijkse behoefte naar fruit, groenten en micronutriënten opgevuld wordt. Denk hierbij aan de vezels, vitaminen en mineralen. 

Ter aanvulling van je voeding kunnen ook supplementen ingezet worden indien dit toepasselijk is voor jouw situatie. 

'Controlling your energy balance is the key to successful  body recomposition' 

Een uitgebalanceerd voedingspatroon is een stap in de goede richting, maar zelfs een overschot aan "gezonde" voeding kan leiden tot een gewichtstoename. Het is daarom belangrijk om je calorie inname correct af te stemmen in functie van je doel. Omdat dit verschilt van persoon tot persoon, is ons voedingsadvies steeds gepersonaliseerd voor het optimaliseren van het vetverlies en de spiergroei.

U kan de tarieven van ons voedingsadvies hier terugvinden.